IN HARMONY

BAAS EN HOND IN BALANS

Roosendaal - Bergen op Zoom - Essen - en omgeving

HOE WERK IK

Al mijn hele leven heb ik interesse in honden en alles daaromheen. Inmiddels kan ik zeggen dat ik samen met mijn man al zo'n 30 hondenervaringen rijker ben. Diverse asiel- / herplaatshonden en honden in allerlei maten van pup tot volwassen hond, met name Herders, Argentijnse doggen, Tibetaanse Mastiffs en Teckels zijn deel van ons gezin geweest of zijn het nog.


Naast al deze honden hebben we ook veel ervaring opgedaan met pups die we zelf hebben gefokt. Daar ligt toch wel mijn hart. Nieuwe baasjes vertellen hoe je een pup socialiseert. En het socialiseren van pups zelf. Hoe beter je het doet als baas in de inprentingsfase, hoe makkelijker de hond later is. 

Ik kan intens genieten van honden en hun gedrag, vooral als ik zie dat een hond zich goed voelt in zijn bestaan. Dat een hond zich goed voelt hangt vaak van de baas af. Er zijn baasjes die het van nature goed doen. Maar er zijn er ook die er (nog) geen verstand van hebben, die bijvoorbeeld aan hun eerste hond gaan beginnen. Voor hen ben ik de cursus gaan geven. Veel mensen denken bij een hondenschool aan gedrilde honden, hij moet zitten, hij moet af en alles is gericht op presteren. Zo werkt dat bij mij niet. Ik kijk naar de hond als individu en naar de behoeftes van de baas. Ik hoop met mijn cursus meer duidelijkheid te scheppen in gedrag en opvoeding. Op zich is het niet zo moeilijk, maar je moet het natuurlijk wel weten. Onderdeel in de opvoeding is naast een stukje gehoorzaamheid ook het spellenparcours. Ik noem het een stukje hondengym. Er moet een vertrouwensband zijn tussen baas en hond om samen bezig te zijn. Samen plezier hebben, daar gaat het toch om!